pausing Facebook

Jag gick med i Facebook i augusti 2007. Jag bodde då i Australien, pluggade heltid och den första tiden på Facebook var en ursäkt för att undvika att plugga. Då var Facebook främst uppbyggd runt Facebook-spel och att ”poke”-a någon här och där. Inte så många hade Facebook då, men det var större i Australien än vad det var i Sverige. 

Ju fler av ens vänner och bekanta som gick med på Facebook, ju fler av ens ”idoler” och intresseområden som skapade Facebook-sidor och ju mer information som delades, desto mer intressant blev det att varje dag (flera gånger per dag) kolla igenom sitt nyhetsflöde. 

Men med mer aktivitet så blev även klimatet hårdare. Tidigare har jag kunnat dela artiklar med mina Facebook-vänner för att jag har tyckt att dom var intressanta, utan att det beslutet har resulterat i en jobbig diskussion. Det finns säkert de av er som tycker det är lite roligt att det blir lite diskussion och kanske detta är en av anledningarna till att ni delar viss information. För att ”få igång” människor och till och med provocera. Men det intresset har jag inte alls. Jag vill bara dela med mig. Tycker jag själv inte om någon delning så hoppar jag endast över att kommentera och trycker inte på ”gilla”-knappen. Jag är konflikträdd, även på Facebook.

Jag klarar inte längre av att hela tiden behöva tänka igenom om man ska dela något för att delningen eventuellt kan sätta igång en jobbig diskussion, att jag ska behöva dela endast till specifika personer för att inte trampa en individ på tårna och därmed trycka ner mer och mer av mig själv. Facebook brukade vara roligt; nu är det mest en belastning.

Så jag har beslutat mig för att pausa min närvaro på Facebook. Jag känner av att jag är beroende av att skrolla igenom det där flödet flera gånger per dag och det tar så mycket av min energi. Jag måste försöka använda mer och mer av min energi till verkligheten. 

Ni kan fortfarande nå mig utanför sociala medier såklart (ska även stänga av instagram ett tag) och jag kommer att fortsätta att ventilera mig på denna blog.

Annonser

6 reaktioner på ”pausing Facebook

  1. Jvligt vettigt!Jag tog en paus frn fejjan under sommaren och det var hemskt sknt. Definerade om min relation till hela community-grejen, befriande verkligen. Jag kommer sakna dig p bde fb och instagram, tur att du finns kvar hr =)

    Gilla

  2. Klart jag finns kvar hr, Mina. Detta r ju mitt primra stlle att obehindrat ventilera mig 😉 Men jag finns ocks p sms och genom Whatsapp s helt borta r jag ju inte. Mnniskor fixade ju att hlla kontakt *innan* Facebook ocks. Bra att hra att du ocks knde att du behvde en paus. Jag fr se hur lnge min behver vara, men redan idag (frsta dagen) knns det vldigt sknt. Och jag har s mycket tid ver!Madde, jag tycker faktiskt att mobilappen r jobbigare. Datorn sitter jag oftast inte s mycket framfr. S dr blir det nog inga problem 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s