”…can actually shrink brain gray matter in regions tied to emotion and physiological functions, which could potentially be a sign of future psychiatric problems.”

I förrgår vaknade jag i det svarta mörkret två timmar innan gryning i en säng som hade satt sig i taket. Akut adrenalin pumpade ut i min förvirrade sömniga kropp och jag klamrade vettskrämt fast mig i täcket, rädd för att trilla ur. Jag kunde inte hitta sovrumsdörren, kunde inte urskilja min omvärld. Adrenalinet örfilade mig ner i madrassen och sängen var rättvänd igen. 

Jag undrar om det är såhär den successiva nedbrytningen av hjärnan yttrar sig. Som en yrsel från en alkoholfylla. Upplevelsen var skrämmande då man vanligtvis direkt vet var man är när man vaknar, i alla fall vad som är upp och vad som är ner. 

Ett tag började det bli lite bättre; jag tyckte att jag började få grepp om situationen. Men för ca två veckor sedan började det gå baklänges igen. Sängdags flyttades från nio, till åtta, till sju på kvällen. Ångesten kröp sig in i varje osäkerhetsskrymsle av min verklighet och världen började mörkna. Jag kom på mig själv att sitta och gråta i min frukostgröt varje morgon innan jag skulle åka till jobbet. 

Jag vet inte vad som förvred min värld. Kanske intåg av vårljus (vårdepression?) eller uttåg av hopp. För jag hade först en plan. Sömn. Måla. Skriva. Läsa. Psykolog. Meditation. Men projekten stannade av och även det som borde göra mig glad har nu också blivit en börda.

Frestelsen att anamma martyrskap blir större för varje dag. Längtan att gömma mig under täcket och tycka fruktansvärt synd om mig själv växer.

Jag väntar och väntar. Medan dagarna rusar förbi. Medan jag har blivit tilldelad ett grymt straff att hänga upp och ner i taket när jag öppnar ögonen på morgonen.

Annonser

4 reaktioner på ””…can actually shrink brain gray matter in regions tied to emotion and physiological functions, which could potentially be a sign of future psychiatric problems.”

  1. Aawe trkigt att du mr smre igen! 😥 r det sedan vi var i Gteborg? Det r ju 2 veckor sen. :/ Och du. Om du knner fr att gmma dig under tcket och tycka synd om dig sjlv, s gr det ngra dagar. Kanske hjlper det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s